Svečano podizanje zastave i proslava brončanog statusa ekoškole

Osnovna škola Sesvete poziva učenike, učitelje, roditelje škole te predstavnike lokalne zajednice na svečanost obnove statusa Međunarodne Eko škole, koja će se održati u petak, 12. lipnja s početkom u 12 sati u školskoj dvorani.
Na prigodnoj svečanosti želimo proslaviti i stjecanje brončanog statusa škole. Učenici su pripremili kratku priredbu, a na svečanosti ćemo ukratko predstaviti i naše ekološke i volonterske akcije koje smo proveli ove školske godine. Nakon svečanosti predviđeno je druženje u holu škole, gdje će se učenici i svi zainteresirani moći uključiti u brojne nagradne igre poput eko-kviza i eko-memory i vidjeti rezultate našeg rada.
Bit će nam drago ukoliko svojim dolaskom uveličate ovu našu svečanost!
Osnovna škola Sesvete stekla je međunarodni status ekoškole još 2009. godine u sklopu projekta Udruge Lijepa naša i FEE (Foundation for environmental education). Od tada svake godine obnavlja status provodeći niz aktivnosti u školi i oko nje, a po svom statusu ekoškole postala je prepoznatljiva u širem krugu. Cilj ovog programa je kontinuirano razvijanje ekološke svijesti i znanja o zaštiti okoliša i održivom razvoju kod učenika, ali i šire zajednice.
Sve volonterske akcije provode se u sklopu projekta „Školski volonteri“, kojim se uvodi nov koncept volontiranja u obrazovanju gdje mladi nezaposleni stručnjaci u radu s djecom i mladima (studenti ili tek diplomirani pedagozi, psiholozi, nastavnici i dr.) volontirajući u školama stječu dodatno iskustvo rada u školskom kontekstu, pomažu školama te ujedno promiču volontiranje u odgojno-obrazovnom sustavu. „Školski volonteri“ provodi Forum za slobodu odgoja u partnerstvu s udrugom MoSt iz Splita, OŠ Luka-Sesvete i Zagrebačkom županijom, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda te sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Zagrebačke županije.