Peta izložba inovacija I3G u Ivanić Gradu

U Ivanić-Gradu je 17. i 18. svibnja 2018. godine održana jubilarna peta Izložba inovacija I3G u organizaciji Elektroničkog i računalnog kluba. Izložba je nacionalnog i natjecateljskog karaktera.

Tijekom izložbe inovacije i inovativne projekte predstavilo je više od 70 škola i fakulteta iz cijele Hrvatske, inovatori pojedinci, ali i uspješni poduzetnici.

Izložba je održana pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a partneri izložbe bili su Hrvatska zajednica tehničke kulture, Udruga inovatora Hrvatske, Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije, Zagrebačka županija, Grad Ivanić-Grad, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike, računalstva i informacijskih tehnologija Osijek i Tehnički muzej „Nikola Tesla“ u Zagrebu.

Svi prijavljeni radovi ocijenjeni su od strane Stručnog ocjenjivačkog suda Izložbe Inovacija I3G.

Dora Medvarić, učenica 4d razreda Srednje škole Jelkovec, uz mentorstvo nastavnice Mirjane Malarić osvojila je zlatnu plaketu za svoj rad Primjene radiometra s platformom Arduino. Taj rad proglašen je najboljim u kategoriji srednjih škola. Čestitamo!

Karlo Tadić, također učenik 4b Srednje škole Jelkovec, uz mentorstvo nastavnika Mihaela Vugera, osvojio je brončanu plaketu za svoj rad Ultrazvučna vučna zraka (levitator). Atraktivan rad privukao je pažnju većine posjetitelja.

Organiziran je i posjet učenika Srednje škole Jelkovec ovoj izložbi.

U Ivanić-Gradu jubilarna peta izložba inovacija I3G