Žeravica nastavila fantastičan niz, treća G1 medalja za redom

Proteklog vikenda zagrebačka Arena ugostila je preko 1 200 natjecatelja iz cijeloga svijeta na G1 turniru Croatia Open. Već standardna “udarna” trojka Oriona nastupila je u subotu i nedjelju. Nastupe su završili sa medaljom i dvije “drvene” medalje, tj. dva poraza u borbi za medalju.

Svoj niz medalja sa najjačih turnira nastavlja Antonija Žeravica (seniorka -62) te se penje na sve bolju poziciju na svjetskom i olimpijskom rankingu. Antonija je u prvom kolu svladala predstavnicu Njemačke rezultatom 7:2, u drugom kolu predstavnicu Srbije 4:1, dok se u borbi za medalju “osvećuje” Talijanki Chiuchitu za poraz u polufinalu Serbian Open-a. Ovoga puta Antonija pobjeđuje rezultatom 6:3. U finalu gubi od druge nositeljice, Daniele Rotolo 6:1 te osvaja srebro i nove vrijedne bodove na svjetskoj i olimpijskoj ljestvici.

Taekwondo Orion 2016

Naš “tragičar” Dominik Matleković (senior -68kg) nakon odlično odrađene četiri borbe, nažalost ostaje bez medalje. Kako je u njegovoj kategoriji bilo 50 natjecatelja, Dominiku je trebalo čak četiri pobjede kako bi došao do medalje. Nakon tri pobjede protiv predstavnika Francuske (21:16), Grčke (14:5), Nizozemske (14:7), četvrtu gubi od predstavnika Portorika i to, ni manje ni više nego na zlatni bod, nakon rezultata 8:8. Pokazuje da se odlično snašao u novoj kategoriji te kako se na njega može itekako računati.

Ivana Arelić (kadetkinja -44kg) kao i na protekla dva G turnira, pobjeđuje dvije borbe protiv predstavnica Italije i Grčke te gubi treću, borbu za medalju, ovoga puta od domaće natjecateljice. Sve u svemu, poprilično dobro se privela kraju sezona za Ivanu i Dominika, dok Antoniju još očekuje nastup na Paris Open-u za dva tjedna, a nadamo se i četvrtoj medalji.

Čestitke ekipi i treneru Zoranu Duževiću!