Antonija Žeravica zlatna, Mario Roso brončani

Antonije Žeravica zlatna, a Mario Roso brončani na G turniru u Insbrucku! 31.5. i 1.6. u austrijskom Innsbruck-u se održao Austrian Open, još jedan u nizu G turnira. Na turniru je nastupilo 1700 boraca iz različitih dijelova svijeta.

ZLATO: Nakon dvije borbe pobjeđene na prekid protiv predstavnica Rusije i Austrije, u polufinalu je Antonija svldala dobro poznatu predstavnicu Nizozemske dok je u finalu u napetoj borbi, pobijedila predstavnicu Rusije koja je vec u svojoj prvoj borbi zaustavila našu reprezentativku, aktualnu viceprvakinju Europe Marinu Sumić. Tonka je tako osvojila zlato i nove bodove na svjetskoj rang listi.

BRONCA: kadet (+65) Mario Roso je nastupio u sastavu hrvatske kadetske reprezentacije te pobijedio predstavnika Azerbajđana, da bi u polufinalu bio zaustavljen od predstavnika Makedonije. *Kadetkinja Sandra Latinović (-37) pobijedila je dvije borbe te je borbu za medalju predala radi zdravstvenih razloga.

Jelena Žeravica (seniorka -49) u prvoj je borbi svladala predstavnicu Kanade, dok je u borbi za medalju od nje bolja bila trofejna Ukrajinka rezultatom 7:4. Ostaje gorak okus radi činjenice da je do zadnje minute borbe Jelena vodila 4:0.

Magor Papiga (senior -62) u prvom je kolu zaustavljen od predstavnika Rusije, diskvalifikacijom zbog opomena.

Insbruck