Streličarsko natjecanje u ugodnoj atmosferi šume u Budencu

U organizaciji Streličarskog kluba Sesvete u nedjelju, 2. travnja 2017., održano je natjecanje u metnom streličarstvu na vanjskom terenu, u prekrasnoj šumi Budenec u Sesvetskom Kraljevcu. Klub „Sesvete“ organizirao je i natjecanje u mix timovima, što je po prvi puta održano u Hrvatskoj.
Suncem okupana nedjelja, dobra atmosfera i fina glazba u pozadini podržali su da tijek ovog natjecanja prođe u veselom ali i sportskom duhu. Više od 70 natjecatelja, iz Hrvatske ali i drugih europskih zemalja, borilo se za svoje osobne i rezultate svojih klubova.
Nakon individualnih pucanja u kategorijama golog, zakrivljenog i tradicionalnog luka, održalo se natjecanje mix timova – muško-ženskih parova s po dvije strijele za svakog člana tima u dvije serije pucanja u „borbi“ s drugim timom. I tu se moglo osvojiti medalju za tim, pa su tako od „Sesvećana“ u kategoriji goli luk zlato osvojili Ivana Šebalj Golenko i Dražen Horvat (seniori), u kategoriji zakrivljenog luka srebro je pripalo Paoli Golenko i Karlu Bartolu Vidoviću (kadeti) ali i Viktoriji Susker u timu sa „Sesvećaninom“ Ivanom Horvatom (seniori).
U metnom natjecanju streličara kluba Sesvete kadetkinja Karla Gešpaher u kategoriji složeni luk osvojila je zlato, senioru Ivanu Horvatu pripalo je srebro u zakrivljenom luku, Noi Rušnjaku u kategoriji dječaka do 12 godina (goli luk) prvo mjesto, dok je u razredu dječaci do 14 godina Dominiku Gelo pripalo prvo mjesto, Borni Pervan drugo a Lucijanu Bakula treće.
Martina Pervan osvojila je zlato u kategoriji djevojčice do 14 godina za pucanje golim lukom, kadet Karlo Cvetko prvo mjesto a Maks Režek drugo mjesto također u kategoriji goli luk.
Seniorka Ivana Šebalj Golenko prvo mjesto osvojila je u kategoriji goli luk, a njezina kćer, seniorka koja puca tradicionalnim lukom, Nina Golenko, osvojila je zlato.
Sjajnim uspomenama pobrinuli su se i kulinarskim umijećima uvaženi „pridruženi“ članovi Kluba Sesvete, a organizacijski tim predvođen Darkom Gešpaherom, predsjednikom Kluba i trenerom, omogućio je da natjecanje protekne u okviru svjetskih standarda, poput obilježavanja linije gađanja i linija između meta lajnerom po travnatoj livadi, istaknutih zastava Kluba Sesvete, kao organizatora, i Republike Hrvatske, metnih zastavica, obilježja o pojedinačnim metama na tobolcima streličara i drugih elemenata, ali i šatora i sve dodatne „opreme“ kako bi i dodatni, ne-natjecateljski, dio ovog događanja protekao u odličnoj atmosferi.