Streličarski klub Sesvete

Streličarski klub “Sesvete” se može pohvaliti velikim brojem streličara koji gađaju golim lukom, ali među njima se ipak ističu tri streličarke. Svaka od njih ima svoju priču i razloge zašto se počela baviti streličarstvom, a zajedničko im je dobar osjećaj, društvo i zabava koje su pronašle na streličarskom terenu.

Anita Horvatinović se oduvijek željela okušati u streličarstvu, a godinama je živjela u zabludi misleći da za bavljenje ovim sportom postoje dobne granice. S treniranjem je krenula prije 3 godine nakon prezentacije streličarstva u parku Maksimiru.

Ivana Šebalj Golenko se prije 5 godina pridružila svojoj djeci na treninzima kako bi umanjila zdravstvene probleme. Ubrzo su bolovi u leđima i vratu bili sve manji, a Ivanina zainteresiranost za streličarstvo sve veća.

Ines Rušnjak je luk u ruke primila prije 2 godine, a treniranjem je željela motivirati djecu koja su polako gubila volju za gađanjem. Na kraju je navukla sebe, a malo kasnije i supruga.

Na početku se Ivana nije željela natjecati i bila bi prava šteta da je tako ostalo jer djevojke danas čine jedan od najuspješnijih streličarskih timova u Hrvatskoj. Trenutno zajedno drže 3 državna timska rekorda u golom luku te titulu državnih prvakinja u dvoranskom i vanjskom metnom kolu. Pojedinačno je svaka zaslužna za još nekoliko državnih rekorda, a na državnim prvenstvima se redovito penju na postolje.

Djevojke uživaju u zajedničkim treninzima, a druže se i izvan terena. O ozbiljnijoj karijeri trenutno ne razmišljaju jer za profesionalnu razinu treba uložiti puno više vremena koje je sada rezervirano za obitelji i posao.

“Uz posao i troje djece, mislim da je četiri treninga tjedno i gotovo sva domaća natjecanja, moj limit trenutno. Vjerojatno trebam raditi na kvaliteti, na poboljšanju tehnike. Ali to je ono što streličarstvo čini vječno zanimljivim: uvijek možeš nešto popraviti, nešto mijenjati, nešto raditi bolje. To i puno divnih ljudi s kojima se družim, ne samo iz vlastitog kluba.”, kaže Ivana.

Zbog ovakvih stavova i iskrenih emocija koje djevojke pokazuju, uvjereni smo da su njihova dosadašnja postignuća samo zagrijavanje za još mnogo izvrsnih nastupa, medalja i rekorda! Djevojke, sve u zlato!

Tekst i fotografije preuzete uz dozvolu Hrvatskog streličarskog saveza kojega možete pratiti na Facebook platformi.