Šahovski velemajstor Marin Bosiočić odigrao simultanku u Gimnaziji Sesvete

Svečano otvorenje igre na šahovskom stolu

Šahovskom simultankom s velemajstorom Marinom Bosiočićem svečano je otvorena igra na šahovskom stolu ispred Gimnazije Sesvete. Ovom prilikom okupilo se dvadesetak djece i odraslih, članova šahovskog kluba i zaljubljenika u ovaj sport, koji su željeli svoje znanje okušati sa velemajstorom.

„Upravo se vraćam s dva turnira, I. hrvatske lige na kojoj sam igrao kao predstavnik Šahovskog kluba Sesvete Agroproteinka te Turnira mira, i drago mi je da sam priču mogao zaokružiti posjetom Sesvetama i igrom s mladim talentima. Nadam se da će ova inicijativa potaknuti ljude da se bave ovim sportom, jer šah je svakako koristan za sve generacije.“- izjavio je velemajstor Marin Bosiočić.

Šahovski stol postavila je tvrtka Agroproteinka, dugogodišnji sponzor šahovskog kluba Sesvete Agroproteinka, s ciljem promocije ovog sporta u javnosti. Svi okupljeni na poklon su dobili šahovske figure kako bi u slobodno vrijeme mogli igrati šah na postavljenom stolu.

„Nadamo se da će ovaj stol otkriti šah nekim novim generacijama, da će se okupljati ovdje tijekom odmora i nakon škole, a možda se otkriju i neki novi talenti – svi znamo koliko su Sesvete iznjedrile sportskih odlikaša i na to smo posebno ponosni. Projekti kojima ulažemo u zajednicu važan su dio našeg poslovanja, a naročito želimo ulagati u mlade ljude i razvoj njihovih talenata.“ – zaključila je Antonija Bubalo u ime tvrtke Agroproteinka, koja je još jedan šahovski stol postavila u naselju Iver.