Pobjeda rukometaša u Rovinju

IMG_4944

 

13.kolo II.HRL zapad
RK Rovinj-MRK Sesvete 26-32 (12-17)

MRK SESVETE: Luka Ćosić 7, Mario Lackovic 5, Igor Trpimir Modric 5, Neven Grguric 9, Franjo Brzovic 1, Kristijan Zagar 1, Ivan Ćurković 4

 

IMG_4976

 

Sesvetski rukometaši su jučer upisali vrlo važnu pobjedu na gostovanju u Rovinju. Utakmicu smo otvorili dobro i od samog početka je bilo jasno da će se domaćini propisno namučiti za 2 boda. Prvih 15 minuta je utakmica bila u egalu i u tom periodu nitko nije stvorio prednost veću od 2 razlike. Ali zato naši momci u napadu koriste doslovno svaku priliku, a u fazi obrane također kvalitetno reagiraju i tjeraju domaćine na tehničke pogreške i promašaje tako da je na poluvremenu već iznenađujuće visokih +5 za nas.
2.poluvrijeme smo otvorili vrlo dobro držeći prednost na 4-5 golova razlike ostvarene u 1.poluvremenu sve do isključenja jednog protivničkog igrača. Naši momci se nisu uspjeli najbolje snaći u toj situaciji sa igračem više, domaćini uspjevaju povezati 2 gola uz naš nerealizirani napad. Naš trener Cvetković pravodobno reagira i poziva time-out i smiruje situaciju i nakon toga nastavljamo igrati dobro kao u većem dijelu utakmice prije malog “blackouta”. Tijekom cijelog 2.poluvremena domaćini su igrali obranu izolirajući naše najbolje strijelce Ćosića i Grgurića na centru terena, ali to nije bitnije utjecalo na našu igru jer su se Ćurković, Brzović, Lacković, Žagar, Modrić i društvo pokazali kao velika snaga naše ekipe. Na dobar napadački učinak, uz dobru i borbenu igru u fazi obrane, svoj veliki doprinos su dali i vratari Mateša i Grubišić svojim obranama. Na kraju +6, iznimno vrijedna 2 boda i umjereni optimizam uoči susreta sa favoriziranim Metalcem koji drži 1.mjesto na tablici 2.HRL-zapad. Utakmica se igra u subotu, 28.2. u dvorani srednje škole “Sesvete” i ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje rukometa, Sesveta i našeg kluba da dođu u što većem broju i uživaju u utakmici između dvije vrlo kvalitetne ekipe.

 

 

 

 

Autor:A.Mamić