Rally Sesvete 2006. 13. i 14. svibnja

I ove godine Auto klub Sesvete organizira tradicionalni 31. Rally Sesvete 2006. To natjecanje brzine i spretnosti otvoreno je za sve članove AK Sesvete, članove kluba prijatelja AMK Dugo Selo, te sve one koji žele isprobati svoje sposobnosti uz ugodno, ali i edukativno druženje. Iako je natjecanje primarno namijenjeno posadama automobila, sve ove godine raspisivane su i klase motorista, te onih najmlađih – motorista Juniora od 14.g. starosti. Ponosni smo što je ovo natjecanje iznjedrilo preko nekoliko uspješnih natjecatelja u Prvenstvu Hrvatske u različitim granama automobilizma, neki od njih svoje prve korake odradili su upravo kao Juniori motoristi. Dođite i pridružite nam se na natjecanju svojim automobilom ili motociklom, dovedite svoje mališane da se natječu u klasi Junior, ili, pak, dođite bodriti svoje favorite. Natjecanje će se održati 13. i 14. svibnja 2006.g.

U subotu 13. svibnja od 17.00 – 20.00 održat će se verifikacija dokumenata i tehnički pregled vozila, a od 18.00 – 20.00 i slobodni trening svih prijavljenih natjecatelja. Samo natjecanje održat će se u nedjelju, 14. svibnja, s početkom u 11.00 h. Natjecatelji će osim posebnih ispita spretnosti koji će se voziti u Sesvetama, na Trgu D. Domjanića, morati odvoziti i rutu po zadanom itinereru kroz Popovec, Kašinu, Soblinec, Budenec, Cerje, Sesvetski Kraljevec i nazad do Sesveta. Svečano proglašenje i dodjela nagrada najuspješnijima, uz večeru i ples održat će se u restoranu “Katarina” u Popovcu od 18.00h nadalje. AK Sesvete posebno zahvaljuje svim svojim vjernim sponzorima, te pokroviteljima natjecanja: Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, Auto škola Sesvete, GT Automobili, ENCO, PSC – ZAGREB, Udruženje obrtnika Sesvete, Tokić autodijelovi, Restoran Katarina, Aquaviva Živa voda d.o.o. i medijski pokrovitelj Radio Martin. Sve daljnje informacije možete dobiti na: mob: 095 9116 951 Željko mob: 091 2013 725 Dina e-mail: carcat@vip.hr

Karakter natjecanja: Rally Sesvete osim što je sportski, također je i društveno – edukativni događaj. Najbolji dokaz da su dugogodišnja nastojanja članova Sportske sekcije AK Sesvete urodile plodom, naši su mladi vozači koji se danas natječu u raznoraznim disciplinama autošporta. Svi oni započeli su svoje vozačke karijere natječući se još kao djeca u klasama Juniora motorista i kartingaša. Jedan do bitnih aspekata ovog natjecanja između ostalog je baš edukacija mladih vozača, kako bi jednog dana postali odgovorni prema sebi i ostalim sudionicima u prometu, ali i stekli određene vještine upravljanja vozilom, bio to motocikl ili automobil.

Što je ocjenski rally? Ocjenski rally je tehnička disciplina autosportova, koja osim brzine zahtjeva preciznost, spretnost i razvijeni osjećaj za prostor. Natjecanje se sastoji od dva dijela: ISPITA SPRETNOSTI koji se voze na poligonu između čunjeva (natjecatelj mora u što kraćem vrenenu proći zadanu trasu, a da pritom ne sruši niti jedan čunj i da cijelu stazu odveze bez grešaka – greške i srušeni čunjevi donose kaznene bodove koji se pribrajaju konačnom rezultati), te od zadanog ITINERERA na kojem natjecatelj mora odvesti zadanu rutu u točno određenom vremenu, npr. 75 min., te pritom proći kraj nekoliko prolaznih i vremenskih kontrola.

O ovogodišnjem natjecanju: Ovogodišnje natjecanje održat će se 13. i 14. svibnja. Svi zainteresirani natjecatelji slobodno mogu doći u subotu 13. svibnja od 17.00 – 20.00 h na Trg D. Domjanića u Sesvetama, i prijaviti se za natjecanje. Za sve prijavljene natjecatelje bit će omogućen slobodni trening od 18.00 – 20.00 h, kako bi se upoznali s ispitima spretnosti, a ako se prvi put natječu slobodno mogu zatražiti pomoć od naših iskusnijih vozača koji će ih rado naučiti nekim trikovima. Također je svima prijavljenima kao i uvijek dosad osigurana večerica, ove godine će to biti kobase. Samo natjecanje održava se 14. svibnja. Za one koji nisu bili s nama u subotu još ima vremena za prijavu u nedjelju od 9.30 – 10.00 h. Od 10.00 od 10.30 očekuje se dolazak svih natjecateljskih vozila u Parc ferme, zatvoreno parkiralište na Trgu D. Domjanića. Nakon svečanog otvaranja natjecanja u 10.45, slijedi start prvog vozila u 11.01 h. Završetak samog natjecanja predviđen je oko 13.00h. Natjecatelji će u centru Sesveta na općinskom parkiralištu, Trg D. Domjanića voziti ukupno tri različita ispita spretnosti, a između toga moraju „odraditi „ itinerer od 45 km kroz Popovec, Kašinu, Cerje, Budenec, Sesvetski Kraljevec i nazad do Sesveta. Na itinereru na sada već legendarnoj prolaznoj kontroli br. 3, natjecatelje kao i uvijek čekaju nezaboravne štrukle Gostione Danica iz Vurnovca, a po završetku samog natjecanja u centru Sesveta naše drage vozače nahranit ćemo gulašem. Svečano proglašenje najuspješnijih natjecatelja održat će se u restoranu Katarina u Popovcu od 18.00 h nadalje. Svi natjecatelji pozvani su na proglašenje, dodjelu prigodnih nagrada, te večeru i ples. Kao i prošle godine, uzvanike će uveseljavati Beatta band.

Neke zanimljivosti: Prvo natjecanje AK Sesvete održao je ubrzo nakon osnutka kluba 1974.g. Tadašnji AK Zanatlija Sesvete organizirao je prvo takovo natjecanje na tom području u današnjoj Ninskoj ulici. Od samog početka, osim automobilista natječu se i motociklisti. Natjecatelji se osim u generalnom poretku boduju i prema zapremnini automobila od i preko 1400 ccm i to dvije klase za dečke i dvije za cure. Također je raspisana klasa motorista i motorista Juniora do 14.g. Posebno smo ponosni na naše naj – naj natjecatelje. Najmlađi natjecatelj prošle godine bio je Karlo Potočki (1994.), koji je gotovo bez greške odvozio cijelo natjecanje. Najstarija natjecateljica gđa. Marija Majprus (1932.), uspješno je završila natjecanje u konkurenciji automobila. Inače, ona je jedna od naših najvjernijih natjecateljica – može se pohvaliti da je nastupila na svakom natjecanju od samog početka do danas, a najavila je svoj nastup i na ovogodišnjem natjecanju!