Osnovan “Klub australskog nogometa Sesvete”

Nakon što su osvojili HLAN (Hrvatska liga australskog nogometa) sa svojom bivšom ekipom Zagreb Hawks, troje entuzijasta, Dejan Pavković, Dinko Irsag i David Glavaš, je u studenom prošle godine osnovalo “Klub australskog nogometa Sesvete”. U isto vrijeme je klub počeo s redovnim treninzima te se KAN Sesvete od tada priprema za svoju prvu natjecateljsku sezonu. Trenutno klub čini 15ak igrača, a treninzi se održavaju na bivšem pomoćnom terenu NK Croatia Sesvete, u Kelekovoj 2B.

Klub australskog nogometa Sesvete

Australski nogomet u Hrvatskoj se prvi put zaigrao 2005. kada je osnovan prvi hrvatski i zagrebački klub Zagreb Giants. 2007. godine Hrvatska reprezentacija ostvaruje prvi nastup u povijesti kada sudjeluje na turniru CEAFL (tadašnji srednjoeuropski kup) gdje gubi u finalu od Finske. Od tada pa do danas osnovano je još četiri klubova, od toga tri u Zagrebu i jedan u Slavonskom brodu. Hrvatska reprezentacija je u to vrijeme osvajala medalje na gotovo svakom natjecanju na kojem je nastupila, da bi prošle godine osvajanjem srebrne medalje na Euro Cup-u postala najtrofejnija reprezentacija u povijesti tog natjecanja.

Da australski nogomet dobiva sve više na popularnosti u Hrvatskoj potvrđuje upravo primjer KAN Sesveta, gdje je klub za vrlo kratko vrijeme uspio okupiti zavidni broj igrača i članova. Klub će se u 2015. natjecati u HLAN-u, CEAFL-u (današnja centralnoeuropska regionalna liga u kojoj osim 5 hrvatskih klubova sudjeluje i jedan austrijski klub) te u hrvatskom kupu. Treninzima se mogu priključiti apsolutno svi koji imaju volju za treniranjem, a bitno je naglasiti da su treninzi u potpunosti besplatni za učenike i studente.

Prva službena utakmica će se održati 07.03. u Kelekovoj 2B kada KAN Sesvete u prvoj prijateljskoj provjeri dočekuje aktualne prvake, Zagreb Hawkse. Svakako dođite pogledati novi sport u kvartu i navijati za svoj kvartovski tim.

Sve dodatne informacije o treninzima i utakmica možete saznati na web stranici http://kansesvete.wix.com/kansesvete, na facebook stranici https://www.facebook.com/kansesvete ili upitom na mail dejan.pavkovic@gmail.com.

KAN Sesvete