Stranka “ZA GRAD” dolazi s “knjigom žalbe”

Stranka ZA GRAD ovu subotu, 15. ožujka, privremeno seli u Sesvete. Cilj ove akcije je saznati što muči stanovnike tog dijela grada te njihove probleme institucionalnim putem i adresirati. U tome će im pomoći stup i knjiga žalbe gdje će građani svoje probleme moći upisati.

Volonteri i članovi stranke ZA GRAD bit će locirani na tri lokacije; na uglu Varaždinske i Bjelovarske ulice (na platou kod sata), na južnom platou Trga Dragutina Domjanića i u Ninskoj ulici kod autobusnog stajališta. Akcija počinje u 9 sati i traje sve do 13.

– Ovim putem pozivamo sve građane Sesveta da nam se pridruže i javno, u obliku pisane žalbe, artikuliraju sve ono što ih smeta u njihovom naselju, kvartu ili ulici. Nakon što prikupimo sve njihove žalbe, Stranka će se pobrinuti da ne ostanu samo mrtvo slovo na papiru nego da se institucije kojima su one namijenjene pobrinu da se glas građana čuje – ističe Ivan Zelenić iz stranke ZA GRAD.

Dok je većini političkih opcija komunikacija s građanima i slušanje njihovih prijedloga tek dio predizborne kampanje, ali i tada samo deklarativno, Stranka na ovaj način još jednom pokazuje kako joj je na prvom mjestu bila i ostala stalna komunikacija s građanima.

– Putem naše web platforme to radimo virtualno, a ovom i daljnjim stranačkim akcijama tu platformu prenosimo i u stvarni ‘offline’ svijet. Cilj je direktnim kontaktom s građanima dobiti bolji i opipljiviji uvid u stvari koje u pojednim kvartu ili naselju mogu i moraju biti bolje, a to nitko ne zna bolje od onih koji tamo i žive – zaključuje Igor Hrustić, glavni tajnik stranke ZA GRAD.

Političkoj stranci ZA GRAD cilj je Zagreb oblikovati prema željama njegovih građana uključivanjem građana u kreiranje rješenja važnih za njihov svakodnevni život. Stranka ZA GRAD zalaže se za participaciju građana, održivi razvoj i učinkovitu prometnu politiku.

I zato ovim putem još jednom pozivaju sve stanovnike Sesveta da im se ovu subotu pridruže na akciji ZA bolje SESVETE i uključe se u politiku koja može biti drugačija!