Otvoreno novo dječje igralište u Sesvetama

Konzum nastavlja svoj projekt „Vratimo djecu na igrališta“ u sklopu kojeg je danas otvoreno novo dječje igralište ispred prodavaonice Super Konzuma u Sesvetama. Novouređeno igralište otvorile su Ivona Janjić, direktorica marketinga Konzuma i Božica Šimleša, pomoćnica pročelnika za obrazovanje u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport. Projekt „Vratimo djecu na igrališta“ započeo je prije nekoliko godina, kada ih je izgrađeno i obnovljeno sveukupno 20. Ove godine otvorena su još igrališta u Velikoj Gorici, Varaždinu, Osijeku, Šibeniku i Krku, pa je ovo u Sesvetama 26. po redu novi dječji kutak ovog velikog Konzumovog projekta.
Novo dječje igralište u Sesvetama prostire se na ukupnoj površini od 550 m². Opremljeno je s nekoliko novih sprava i igrala kao što su ljuljačke, tobogani i ostale sprave, koje će djeci svih uzrasta omogućiti sigurnu igru, druženje na svježem zraku i razvijanje motoričkih sposobnosti. U okviru igrališta postavljene su i nove klupe te koševi za smeće. Svi sadržaji i igrala objedinjuju najviše standarde i norme sigurnosti, kvalitete, dizajna i ekologije te posjeduju ateste sukladno europskim propisima. Na igralištima je postavljena i antistresna gumena podloga koja omogućava sigurnu i bezbrižnu dječju igru. Proizvođač opreme i igrala za dječje igralište u Sesvetama je Kova d.o.o. iz Mraclina, dok je tvrtka Zrinjevac d.d. izvođač zemljanih, građevinskih i hortikulturnih radova te dobavljač klupa i koševa za smeće.

Ivona Janjić, direktorica marketinga Konzuma, prilikom otvorenja izjavila je: ”Zaista smo ponosni na dosada već 26 novouređenih dječjih igrališta diljem Hrvatske. Osim što nam je prvenstveno cilj osigurati djeci još jedno sigurno mjesto za igru, ujedno smo željeli otvorenjem igrališta u Sesvetama građanima Sesveta pružiti još sadržajnije mjesto za kupnju. U društveno odgovornom poslovanju Konzuma upravo djeca zauzimaju značajno mjesto i posebno smo osjetljivi i usmjereni na zadovoljenje njihovih potreba. Stoga nam je pozitivna reakcija djece na nova dječja igrališta najveća pohvala te ujedno potvrda da ovaj projekt uistinu čini odrastanje djece još boljim i kvalitetnijim“.
Cilj Konzuma u sklopu ovog projekta je promovirati važnost boravka djece na otvorenom, bavljenja sportom i kvalitetnog druženja s vršnjacima. Do kraja ove godine, u planu je i otvorenje novog igrališta u Poreču, a Konzum će i u sljedećoj godini nastaviti ovaj vrijedni projekt izgradnje i obnove dječjih igrališta i u drugim gradovima Hrvatske.