“Mali zmaj – likovna radionica za djecu

Društvo „Mali zmaj“ započelo je kao interni projekt nekolicine prijatelja u prosincu 2009. godine. Iz želje da uveselimo što veći broj djece i pomognemo onima kojima je to najpotrebnije, naše djelovanje je počelo obuhvaćati sve širi krug ljudi. Nakon nekoliko manjih ali uspješnih akcija, koje su bile neslužbene i neformalne, pokazala se potreba za registracijom udruge, te je tako nastalo Društvo za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece «MALI ZMAJ».

Dosad smo održali brojne uspješne akcije skupljanja slatkiša i igračaka za djecu, prikupljanja školskog pribora, organiziranja popravaka u stambenom prostoru, organiziranje humanitarnih izložbi, svakodnevno prikupljanje odjeće, hrane, pelena, namještaja i građevinskog materijala za obitelji kojima je potrebna pomoć.

Nažalost, djece i obitelji u potrebi je sve više, a zahvaljujući uspješnim akcijama za nas su saznali mnogi koji nam se svakodnevno javljaju za pomoć. Svaka donacija i doprinos su dobrodošli. Iako je ovaj angažman ponekad težak, očekivanja te djece nas obavezuju da se trudimo i dalje da ih učinimo vidljivima i onima koji mogu i žele doprinijeti da im djetinjstvo bude lakše.

Budući da većina djece lošeg financijskog statusa nisu mogla ići na more niti imaju novca za neke slobodne aktivnosti, ovo ljeto smo u svojim prostorijama organizirali besplatne likovne radionice za djecu iz Zagreba. Zbog velikog interesa polaznika i želje da te radionice s vremenom budu i likovne i dramske i plesne, nastaviti ćemo s organizacijom radionica kroz cijelu godinu.

Neki sponzori su već prepoznali naše napore, pa nam je tvrtka Tardi za narednu radionicu donirala svoje proizvode – salvete i sav ostali potreban pribor kako bi djeca na likovnoj radionici mogla učiti decoupage tehniku – ukrašavanje upotrebnih predmeta uzorcima sa salveta..

Neki od ovih početničkih radova su prvenstveno namijenjeni kao pokloni mamama, ali planiramo u vrijeme blagdana organizirati i aukciju naših malih umjetnika.
Sada već četvrta besplatna likovna radionica za djecu održat će se u četvrtak, 18.08. u 19 sati. Radionica je prikladna za djecu od 11 godina na dalje.
Prijave za sudjelovanje na radionicama primamo na broj telefona 091 567 0618 i na e-mail info@malizmaj.hr