Ivica Lovrić uručio nagrade maturantima Gimnazije Sesvete

Ivica Lovrić uručio nagrade maturantima Gimnazije SesvetePročelnik Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport Ivica Lovrić uručio nagrade maturantima Gimnazije Sesvete

Dana 11. lipnja 2014. profesori i učenici Gimnazije Sesvete svečano su ispratili iz školskih klupa u život svoju dvadeset i prvu generaciju maturanata.

Svečana podjela svjedodžbi maturantima, višegodišnja je tradicija sesvetske gimnazije. Ova je bila drugačija i utoliko što je Gimnazija Sesvete po prvi puta maturante ispratila pod ovim imenom, nakon što je dvadeset godina to činila pod imenom Srednje škole Sesvete. Naime, kako je u svom obraćanju nazočnima gospodin Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport istaknuo, Sesvete konačno imaju i gimnaziju i strukovnu školu, a Gimnazija Sesvete etablirana je zagrebačka gimnazija koja od sljedeće školske godine radi prema europskim standardima, u jednoj smjeni, s bogatim kurikulumskim sadržajem.

Svečanosti su nazočili, uz već spomenutog gospodina Lovrića, i predsjednik vijeća Gradske četvrti Sesvete gospodin Marijan Tomurad, gospodin Thorsten Reiter iz Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu SR Njemačke, sesvetski župnik vlč. Mario Migles, članovi Školskog odbora i Vijeća roditelja Gimnazije Sesvete, Draženka Čutura, ravnateljica Srednje škole Jelkovec, kolege profesori Srednje škole Jelkovec, ravnatelji osnovnih škola, nastavnici, učenici, roditelji i svi prijatelji Škole.

Rijetko se koja škola u Gradu Zagrebu može pohvaliti takvim obilježavanjem završetka školske godine i srednjoškolskog obrazovanja. U iznimno bogatom programu učenici Gimnazije Sesvete pokazali su širinu interesa, sposobnosti i znanja pravog gimnazijalca i na taj način ispratili svoje prijatelje maturante u daljnje obrazovanje. Školski zbor, klapa, rock skupina, plesna skupina, puhački kvartet, školski recitatori, voditelji, Sesvetske mažoretkinje, tamburaški sastav Stress samo su dio širokog programa priredbe.

Školska priredba potvrdila je dobar glas koji godinama prati Gimnaziju Sesvete: prijateljsko i ugodno okruženje, iznimnu suradnju profesora i učenika kao izvrsnu podlogu za buduće školovanje.

Dragi maturanti, stvarajte prijatelje diljem svijeta, poštivajte jedni druge i čuvajte svoje obitelji – riječi su ravnatelja Škole gospodina Slavka Ivankovića. Uz stečeno znanje temeljne su vrijednosti koje sesvetski maturanti nose sa sobom u život.

Valentina Meglaj, 3.d – glavna urednica školskog lista Gimnazije Sesvete