Promet u Sesvetama je katastrofalan

Promet u Sesvetama je u rasulu. Gužve se stvaraju jer nema previše alternativnih pravaca. Svi koji idu prema Kašini tj. Dobrodolu, Šimunčevcu, Markovom Polju, Vugrovcu,… prolaze kroz Sesvete. Alternativa je malo a jedna je da se ide Slavonskom na obilaznicu i prema Soblincu na izlaz i onda preko Prepuštovca (za one koji ide u Kašinu) ili prema Popovcu prema Markovom polju oni koji idu za Vugrovec, Šimunčevcu,…

Produžetak Branimirove se čeka godina i kao sada će se nešto napraviti i opet će se to prolongirati jer moraju riješiti imovinsko-pravne odnose sa vlasnicima koji su izgradili stambene objekte na trasi koja se zna desetljećima. Dakle, iako se zna trasa dozvoljena je gradnja. Vjerojatno su ti stambeni objekti nelegalni ali eto dobili su se priključci struje, vode, plina, telefona,… Kako su to mogli dobiti ako se zna trasa? Zato što nikoga nije briga.

Kada se gradio Novi Jelkovec prigovorio sam tadašnjem predsjedniku GČ Sesvete zašto se nisu povukle po dvije trake od Slavonske prema Zagrebačkoj. Odgovor je bio pa da most preko pruge ima po jednu traku u svakom smjeru. Da, lakše je tako odgovoriti nego gledati u budućnost. Da su napravili po dvije trake kada se radila rekonstrukcija Ljudevita Posavskog onda bi se kasnije lakše napravio dodatni most preko pruge sa još dvije trake ali eto neke nije briga.

Prometni stručnjaci rade kaos po Zagrebu a i Sesvetama. Rade nove regulacije prometa. Tako su prije 2 tjedna ove ulice postale jednosmjerne: Selčinska, Planinska, Pavla Lončara, Ulica Andrije Ambriovića kao i dio Ulica Braće Oružec i to na dijelu od Pakračke prema jugu.

Brestovečka je opet druga priča. Nju godinama raskapaju i ne znam kada će biti gotova. Ako se sve službe ne mogu dogovoriti da naprave odjednom sve onda je stvarno nešto trulo u planiranju radova ili nikoga nije briga za Sesvete i njene stanovnike jer mi smo očito samo glasačka mašinerija za političare. Sve se obećava ali se na kapaljku rješava.

Dragi sugrađani izlazite na izbore. Ako ne želite glasati za neke najjače stranke imate dosta malih pa njima dajte glas. Jer ako ne glasate to je kao da ste glasali za vladajuću strukturu. Npr. imate 10 000 ljudi koji mogu odlučivati a na izbore iz izađe samo 2 000 i da svoj glas jednoj stranci i ona pobijedi. 8 000 glasova se slaže da 2 000 glasova odlučuje o njima. Izborite se za sebe ako niste zadovoljni sadašnjih stanjem. Nemojte okretati glavu kao da se to Vas ne tiče. Razmišljajući “da moj glas neće ništa promijeniti” je upravo loš stav jer se slažete sa onih 2 000 koji su odlučili za Vas.

Dijaspora ne bi trebala imati pravo glasa jer žive vani. Oni vani plaćaju poreze, prireze i zareze a ne u Hrvatskoj. Oni su ponosni jer glasaju u Hrvatskoj a ne znam zašto su ponosni. Jednom davno sam razgovarao s jednom osobom koja živi u Hrvatskoj a ima pravo glasa u drugoj državi, nebitno koja država recimo Španjolska, hoće li sada glasati i u Španjolskoj. Znate koji sam odgovor dobio od osobe koja je imala tek 18-19 godina? Da zašto bi glasao u Španjolskoj gdje ne živi i ne radi. To je zrelo razmišljanje osobe od 18-19 godina. Dok kod nas se busaju u prsa kako oni glasaju u Hrvatskoj a ni ne žive u njoj.

Nego da se vratimo prometu. U zadnji par dana su stravične prometne gužve i naši predstavnici u GČ Sesvete bi trebali podhitno riješiti te probleme. Na priloženoj slici vidite stanje koje je bilo jučer (utorak, 17.09.2019.) nešto malo iza 16 sati. Crveno je prometni čep a što je tamnije crvena to je gora situacija, manja protočnost.

Žalosno je da u Zagrebu nema oznake koliko traje semafor kao što ima Varaždin.