Produžetak Branimirove ulice

Poznato je da su Sesvete prometno prezagušene i utvrđena je potreba izgradnje nastavka Branimirove ulice u Sesvetama. Ta prometnica je od strateškog značaja i za Grad Zagreb, za Gradsku četvrt Sesvete pa i za cijeli istočni dio Grada i susjeda Zagorja, Zeline koji prolaze kroz Sesvete kako bi tom prometnicom zaobišli sam centar Sesveta. Zadnjih trideset godina puno se o njoj govori ali nešto konkretno je učinjeno u zadnje tri – četiri godine. Neke parcele su otkupljene za tu prometnicu.
Na upit jos prije par godina, točnije 2013. stigao je ovakav odgovor gradonačelnika Bandica;
“Prioriteti su pun profil Branimirove od Zavrtnice do Heinzelova na kojem radimo. Prije tri mjeseca smo pustili ovaj suženi profil, suženi koridor. I paralelno s tim se radi na izvlaštenju i rješavanju imovinsko-pravnih poslova za sve tri faze produženja Branimirove od Brestja do Varaždinske ceste u fazama.
Bit ću sretan da iduće godine u plan, ne samo naš plan na papiru nego i sredstvima osiguranim prvu fazu, riješimo imovinsko-pravne poslove i do konca iduće godine da krenemo s prvom fazom. Mislim da je to ako budemo radili kako treba, ne bude opstrukcije i ne bude kočenja mislim da bi mogli to napravit.
Što se tiče prebijanja nekretnina, stanova, kuća, zemlje itd. u izvlaštenju je to moguće. Jasno da je da je jedna od opcija da se vlasnicima parcela ponude u zamjenu nekretnine u Novom Jelkovcu i da ćemo i to koristit.
I na koncu za to ce nam trebati puno više rada i puno više peneza. Morat ćemo odrediti te prioritete. Mi ćemo ja sam uvjeren do konca ove godine riješiti ovu Branimirovu, pet – šest imovinsko-pravnih stvari koje su nam ostale da iduće godine na proljeće puni profil Branimirove spojimo.
Produžetak bi trebao ići trasom od Brestovačke, preko Bistričke i spuštati se na Varaždinsku ulicu. 2010. godine gradska Skupština je odobrila 50 milijuna kuna za otkup zemljišta, utrošeno je samo 3 milijuna zbog sukoba na području gradonačelnik Bandić i gradska skupština.

Sto ce se dogoditi sa produzetkom Branimirove jos neznamo?!
Odgovore na to pitanje nemogu nam dati ni zamjenica Gradonačelnika ni Gradska skupština….ostaje čekati i nadati se da ce se u skoro vrijeme započeti gradnja, te da ce se time rijesiti nase prometne gužve!

10257592_887972567891544_1414911542141576952_o