Produženje Branimirove

Branimirova ulica produžetak

Ante Plazonić, šef sesvetskog HDZ-a koji je ujedno i posebni suradnik gradonačelnika Milana Bandićaza ubrzanje procesa projekta sesvetske obilaznice kaže da bi ponude za cijene objekata na prvoj dionici od Zagrebačke do Brestovećke ulice trebale biti gotove za desetak dana. Prva dionica koja je duga 1800 metara je najzahtjevnija jer ima stambenih objekata dok na druge dvije treba samo otkupiti zemljišta. Stanari prve dionice trebali bi krajem listopada dobiti ponudu da se otkupe njihove kuće.

Inače, rade se uviđaji i na drugom dijelu dionice od Brestovečke do Bistričke. Za drudio dio istodobno se izrađuju i izvedbeni projekti a sva dokumentacija trebala bi biti dovršena do kraja ove godine kaže Plazonić. Novac je osiguran amandmanom teških 75 milijuna kuna a kojim je gradski HDZ uvjetovao potporu gradonačelniku u Gradskoj skupštini. Spojem Branomirove sa Sesvetama riješit će se jedan od ključnih problema tamošnjeg stanovništa a to su svakodnevne gužve.

Svakodnevne gužve rade se zato što trenutno svi automobili prolaze kroz centar Sesveta (Kašina, Svet Ivan Zelina, Dugo Selo) a novom prometnicom bi se preusmjerili svi automobili koji dilaze iz sjeverozapadnog dijela gradske četvrti kao i Svetog Ivana Zeline.

Prvi dio dionice dug je 1800 metara, drugi dio je dug 1400 metara i to dio od Brestovečke do Bistričke a treći dio 800 metara i to od Bistričke do Varaždinske.

Ukupno je taj spoj dug 4000 metara i za to se gradski oci nisu mogli dogovoriti godina a za sam produžetak se priča preko 30 godina. Cijelom dužinom prometnice koja će imati dva traka s obje strane u planu je i pješačka kao i biciklistička staza s drvoredom koji razdvaja automobile i pješake odnosno bicikliste. Time bi Branimirova bila najdulja ulica koja ćbi imala više od 12 km, trenutno ima 8,5 kilometara.