Planinarenje od Sesvete do Lipe

Prema LipiKrajem kolovoza svake godine Hrvatsko planinarsko društvo “Lipa” Sesvete tradicionalno (ove godine 11. puta za redom!!!) organizira Ljetni planinarski pohod Sesveta – Lipa. Ovogodišnji je u nedjelju, 31. kolovoza. Organizator očekuje planinare iz brojnih zagrebačkih društava, a s većim brojem članova najavili su se planinari iz Virovitice i Đurđevca.

Polazak je u 8 sati od spomenika Hrvatskim braniteljima te dalje kroz šumu Divjača i Dobrodol do Vuger Sela. Hodanje se nastavlja iznad kapele sv. Mihalja (17. st.) i Šimunčevca uz vinorodne brege do markirane planinarske staze Sesvete – planinarski dom na Lipi. Usput je jedno okrepno dulje stajanje uz degustaciju kolača koje su ispekle vrijedne Lipašice.

Nakon hodanja kod doma na Lipi je uvijek veselo!!!!

Ova višegodišnja planinarska aktivnost HPD “Lipa” Sesvete ima za cilj oživljavanje sesvetskog dijela Medvednice kao planinarske, turističke i izletničke destinacije.

U 14 sati, u kapeli Hrvatskih mučenika na Lipi je sv. Misa koju predvodi vlč. Mario Migles, župnik župe Svih svetih iz Sesveta.