Otvorenje izložbe Put planinara s Lipe

Poziv na otvorenje izložbe PUT PLANINARA S LIPE u četvrtak, 5. listopada 2017. u 19.00 sati u Muzeju Prigorja, Trg Dragutina Domjanića 5, Sesvete

Planinarstvo je vrlo IN posljednjih godina: tjelesna aktivnost, priroda, mir, ptičice, šum potočića i vjetra a iznad glave paperjasti oblačići i blistavo sunce. Sve je to krasno! No, ima tu i ALI!

ALI kaže: treba se znati pripremiti za odlazak u planinu! Moramo znati bar osnovna sigurnosna pravila za kretanje u prirodi, moramo se znati adekvatno obući, moramo imati osnovnu opremu. Sve ovo a i još mnogo toga više saznati ćete na našoj izložbi “Put planinara s Lipe”!

Hrvatsko planinarsko društvo “Lipa” Sesvete slavi 65 godina od svog osnutka. Povodom te obljetnice organizirana je ova razigrana, vesela, opuštajuća izložba. Upoznat ćete se s poviješću “Lipe”, diljem domovine prepoznatog i cijenjenog planinarskog društva.

Upoznat ćete se s poviješću planinarske opreme od početka dvadesetog stoljeća do danas iz velike i vrlo vrijedne zbirke sesvetskog kolekcionara Ivana Pavičića.

Vidjet ćete i kompletnu opremu u kojoj je naš planinar Dražen Dugac prije samo desetak dana pobijedio na prestižnoj planinarskoj utrci na Velebitu u dužini od 100 kilometara.

Moći ćete ući u šator i pogledati potrepštine za desetodnevno planinarenje u divljini; moći ćete isprobati težinu ruksaka, osjetiti kako se penje u visokom gorju nad stotinama metara dubokim provalijama! I još mnogo toga!

Posebno ističemo suradnju s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, Stanica Zagreb koja izlaže dio svoje opreme.

Zdravko Bartolić
Predsjednik HPD LIPA SESVETE
Mob: 099/2780040