15. pohod na Lipu

Poštovani planinarski prijatelji!

Krajem kolovoza svake godine Hrvatsko planinarsko društvo “Lipa” Sesvete tradicionalno organizira Ljetni planinarski pohod na Lipu, gdje je područje Lipa – Rog zaštićeno kao značajni krajobraz unutar Parka prirode Medvednica. Ove godine je pohod 15. puta za redom, a održat će se u nedjelju, 26. kolovoza.

Ovogodišnje „Društvo prijatelj pohoda“ je planinarsko društvo „Knezgrad“ iz Lovrana.

Polazište Ljetnih pohoda svake godine mijenjamo, a sve s ciljem upoznavanja i drugih područja sesvetskog Prigorja. Ovaj pohod će započeti u selu Kašinska Sopnica koje se nalazi 10 km sjeverno od Sesveta, uz cestu Prekvršje – Planina Donja Okupljanje sudionika je do 9.30 sati na autobusnom stajalištu ZET-a Kašinska Sopnica (autobusna linija 262). Hodanje će najvećim dijelom biti nemarkiranim stazama, ali uz vodiče sigurnim putovima. Očekuju vas izuzetni i nedoživljeni vidici na Lipu, a ukupno hodanje do planinarskog doma traje oko 2 sata. Povratak s Lipe moguć je prema Planini Donjoj (40´), Planini Gornjoj (60´), Kašini Gornjoj (60´), Čučerju (90´), Vugrovcu (90´), Vidovcu (90´)…… do stajališta autobusa ZET-a.

Nadamo se da ćete nam se i ove godine pridružiti u velikom broju. Pozovite i svoje prijatelje!

Nakon hodanja i okrjepe u planinarskom domu na Lipi, duhovnu zahvalu za pohod primit ćemo od vlč. Filipa Lučića, upravitelja Župe sv. Franje Ksaverskog – Vugrovec, koji će u 14 sati u kapeli Hrvatskih mučenika služiti sv. Misu.

Molimo društva koja dolaze organizirano u većem broju (više od 5 sudionika) da nam se najave radi lakšeg prijema i organizacije pohoda.