Više od 400 izvođača sudjelovalo na Susretu školskih zborova

U petak, 11. prosinca 2015. u velikoj dvorani Gimnazije Sesvete 400 mladih izvođača pripremilo je poseban glazbeni doživljaj za sve posjetitelje. U manifestaciji međunarodnog karaktera nazvanoj Susret školskih zborova koja se održala u sklopu Festivala glazbe Zagreb 2015 Orkestar SO-DO i 10 zborova u nešto više od sat vremena slušateljima su predstavili široki opus višeslojnog zborskog i orkestralnog programa. Susret na kojem su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola potaknut je inicijativom profesora glazbene umjetnosti Nikole S. Jambrošića, uz podršku ravnatelja Gimnazije Sesvete profesora Slavka Ivankovića, te organiziran u suradnji Gimnazije Sesvete, Centra za kulturu i informacije Maksimir i Centra za glazbu Zagreb.
Cilj Susreta je razvijati i podizati glazbenu kulturu mladih, potaknuti i razvijati darovitost učenika, predstaviti zborski repertoar i zborove široj javnosti te vrednovati rezultate zborova i njihovih voditelja. Sudjelujući na Festivalu tj. Susretu, učenici i zborovođe dobili su priliku javno prezentirati svoj rad, a omogućeno im je i da procijene svoje muziciranje u odnosu na druge zborove. Također, uspješnost javnog nastupa vrednovali su eminentni stručnjaci – dirigenti, skladatelji i glazbeni pedagozi te po nastupu dali svoje stručno mišljenje.
Koncert koji je ujedno i zaključio Festival glazbe Zagreb 2015 završio je zajedničkom izvedbom triju hrvatskih božićnih pjesama.

Na Susretu školskih zborova sudjelovali su:
Pjevački zbor OŠ Zapruđe
Pjevački zbor OŠ Sesvetski Kraljevec
Zbor OŠ Ive Andrića
Zbor “Lovrakovci” OŠ Mate Lovraka
Pjevački zbor Gimnazije Sesvete
Djevojački zbor IX. gimnazije
Mješoviti pj. zbor Nadbiskupske klasične gimnazije
Zbor GŠ Dugo Selo
Pjevački zbor Gimnazije Livno (BiH)
Čarobna frula
Orkestar SO-DO (El Sistema)

zbor_2015_4 zbor_2015_3 zbor_2015_2 zbor_2015_1