Putopisno predavanje: Istanbul i Mala Azija – čarolija Orijenta

Kulturni četvrtak u Sesvetama ovaj tjedan Vas poziva na putopisno predavanje Mire Pavlice Stojčević, prof. pod nazivom Istanbul i Mala Azija – čarolija Orijenta.

Uz zanimljive fotografije i priču koja ih prati, upoznat će te Tursku, zemlju koju okružuju 4 mora. Fascinantni Istanbul na obalama Bospora, glavni grad triju velikih carstava, zavirit ćemo i u ruševine drevne Troje i Efeza, jednog od čuda Staroga svijeta. Saznat ćete ponešto o bogatoj prošlosti zemlje na 2 kontinenta i vidjeti ostatke nekad moćnih antičkih gradova, mjesta koja se spominju u Bibliji, kao i neprocjenjivo blago islamske umjetnosti i kulture. Ljepota bijelih terasa Pamukkalea i nestvarni krajolici Kapadokije spadaju među najljepše pejsaže svijeta. Tu je i gorje Taurus i grad Tarsus, turska obala Sredozemlja, prijestolnica Ankara i zelena Bursa, grad koji ima posebno mjesto u srcima Turaka.

Predavanje će biti održano u četvrtak 08.05.2013. godine s početkom u 19 sati u čitaonici Knjižnice Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 6. Ulaz je slobodan.