Poziv na osnivanje čitateljskog kluba

Tribina Kulturni četvrtak u Sesvetama u sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2013. pokreće osnivanje čitateljskog kluba koji će djelovati u Knjižnici Sesvete, Knjižnici Jelkovec, Knjižnici Selčina te Knjižnici Dubec.

Tema prvog sastanka Čitateljskoga kluba bit će Islandska saga (saga, glazba, fotografije)

Čitanje sage: Ivan Babić
Putopisno predavanje: Marijan Biruš

Sastanak je u četvrtak 17.10.2013. godine s početkom u 18.30 sati.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže te ravnopravno i kreativno sudjeluju u osnivanju i daljnjim aktivnostima Kluba!!!

Tribina Kulturni četvrtak u Sesvetama pokreće osnivanje čitateljskog kluba pod nazivom – Čitateljski klub Knjižnice Sesvete. Voditelj kluba je dipl. knjižničar i književnik Ivan Babić, osnivač i voditelj tribine Kulturni četvrtak u Sesvetama.

U Savjetu kluba su: Ivan Babić, dipl. knjižničarka Biserka Gašparac (Knjižnica Sesvete), dipl. knjižničarka Lorena Banić (Knjižnica Jelkovec), dipl. knjižničarka Dunja Lovrenčić Gašljević (Knjižnica Selčina), dipl. knjižničarka Danijela Petaros (Knjižnica Dubec) i poznati sesvetski kulturni djelatnici – književnik i prevoditelj dr. sc. Vlado Vladić i književnik i novinar mr. sc. Mario Raguž.

Klub će se sastajati jednom mjesečno u čitaonici Knjižnice Sesvete i prema potrebi u ostalim našim knjižnicama. Čitateljski klub će biti namijenjen mladeži i odraslima.

Cilj osnivanja kluba je njegovanje i razvijanje čitateljskih navika i s njima povezanih različitih intelektualnih vještina, tj. poticanje već stvorene kulturne jezgre u Knjižnici Sesvete i u Sesvetama, posebice zaljubljenika u knjigu i čitanje, na nove mogućnosti razvoja i suradnje. Djelatnost čitateljskog kluba će tako biti programska nadogradnja postojećim aktivnostima Kulturnog četvrtka u Sesvetama, i to sadržajima koji se tiču prvenstveno poticaja za čitanje u najširem smislu, razmatranja sadržaja pročitanog te promišljanja o ulozi i mjestu knjige u društvu. Također će se pokušati primijeniti najnovije spoznaje s područja biblioterapije, tj. terapeutskog aspekta čitanja. Cilj kluba je i uključenje što većeg broja čitatelja u njegov rad s tendencijom da članovi naše knjižnice postepeno sami preuzmu vođenje aktivnosti kluba prema svojim potrebama i željama. Za ispunjenje tih ciljeva bit će potrebno povremeno pozivati i stručnjake s raznih područja koji se tiču čitanja.

Klub na facebook profilu: Čitateljski klub Knjižnice Sesvete
e-mail: knjiznica.sesvete@kgz.hr