Pjevački zbor Gimnazije Sesvete gostovao u Livnu

Pjevački zbor Gimnazije Sesvete pod vodstvom profesora Nikole Sebastiana Jambrošića svoj prvi značajni nastup ostvario je u petak 29. travnja 2016. godine u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu na Međunarodnom susretu gimnazijskih zborova. Zbor se na Susretu, u mješovitom sastavu, predstavio renesansnom skladbom nepoznatog autora La violetta, skladbom Nabrala je jagode petrovke skladatelja V. Žganca u obradi N. S. Jambrošića i skladbom Pod kopinom skladatelja J. Vrhovskog.

Na Susretu zborova sudjelovalo je ukupno 200 izvođača tj. sedam gimnazijskih zborova koji su svi zajedno po završetku koncerta otpjevali pjesme La musica di notte i Neka cijeli ovaj svijet.

Gimnazija_Sesvete_Livno_2016_01Sve nastupe pratio je Stručni savjet kojeg su sačinjavali uvaženi glazbenici i pedagozi dr. sc. Foran Sučić i mr. sc. Mario Krnić sa Sveučilišta u Splitu. Oni su na Okruglom stolu za zborovođe vrednovali uspješnost nastupa pojedinog zbora te dirigentima dali dragocjene smjernice za budući rad.

Također, jedna od tema rasprave bila je pregled stanja zborskog pjevanja u školama na području BiH i Hrvatske te mogućnost unapređenja kao i razgovor o iskustvima s terena.

Za vrijeme Okruglog stola učenici su na domijenku u prostorijama Gimnazije Livno uživali u okusima specijaliteta livanjskog kraja. Tu su imali priliku družiti se, upoznati vršnjake iz drugih gimnazija, razmjeniti iskustva i doživljaje kako u pjevanju tako i u ostalim područjima obrazovanja.

Obitelji livanjskih gimnazijalaca srdačno su primile članove Pjevačkog zbora Gimnazije Sesvete u svoj dom na noćenje.

Gimnazija_Sesvete_Livno_2016_02U subotu, 30. travnja, učenicima je organiziran obilazak i upoznavanje grada i njegove povijesti te posjet Franjevačkom muzeju i galeriji Grica. Za to vrijeme profesor Jambrošić prisustvovao je seminaru za nastavnike umjetničkih područja.
U večernjim satima članovi Zbora, obogačeni novim iskustvom, krenuli su prema Zagrebu.

“Zahvaljujemo Gimnaziji Livno, ravnateljici dr. sc. Saneli Popović i profesorici Katarini Džeko na srdačnom dočeku, prekrasnom susretu i svim lijepim trenucima koje smo zajedno proživjeli. Čestitamo Gimnaziji Livno i njezinim djelatniciam 70 godina uspješnog djelovanja i poučavanja te im želimo još mnogo godina kvalitetnog rada“. – Voditelj i članovi Pjevačkog zbora Gimnazije Sesvete