Otvorenje izložbe “Masline” Roberta Budora

U četvrtak, 26. srpnja 2018. u 19.00 sati, u Muzeju Prigorja, Galerija Kurija otvorenje izložbe “Masline” Roberta Budora.

„…Gusto pletivo, izvučeno iz jedne kaplje tuša, otkriva onu kapilarnu mrežu kojom maslina prikuplja svoj ekstradjevičanski sok…“, riječi su Ratka Cvetnića, pisca predgovora kataloga, inspirirane crtežima Roberta Budora, akademskog slikara porijeklom iz Moravča u Sesvetskom prigorju. Šesnaest Budorovih crteža maslina, koje se od 26. srpnja može razgledati u Muzeju Prigorja, suočavaju nas s poznatim svijetom Mediterana, ovaj put viđenim jedinstvenim pogledom renomiranog hrvatskog umjetnika, koji je diplomirao slikarstvo u klasi prof. Šime Perića i bio suradnikom Majstorske radionice Ljube Ivančića i Nikole Reisera. Robert Budor dobitnik je i 1. nagrade Pasionske baštine za 2008. godinu.

Izložbu otvara Ratko Cvetnić, povjesničar umjetnosti i poznato ime u književnim krugovima Realizaciju izložbe financijskom je potporom omogućio Ured za kulturu Grada Zagreba.

Izložba je otvorena za javnost od 26. srpnja do 31. kolovoza 2018. godine i može se posjetiti svakim radnim danom od 10 do 19 sati.