Noć muzeja u Muzeju Prigorja

Program Noći muzeja 2019. u Muzeju Prigorja:

19,00 – 21,00 prezentacijaRoboti u Sesvetama“, Osnovna škola Iver iz Sesvetskog Kraljevca i Osnovna škola Sesvetska Sela

Znate li da su mladi sesvetski robotičari među najboljima u Hrvatskoj? Zahvaljujući svojim projektima ovjenčani su titulama državnih prvaka, a učenici Osnovne škole Iver potkraj 2018. godine sudjelovali su i na Svjetskom prvenstvu u edukacijskoj robotici u dalekom Šangaju. Tijekom Noći muzeja, ova darovita djeca, koja sa svojim mentorima oblikuju budućnost, pružit će vam priliku da zavirite u novo, robotizirano doba koje kuca na naša vrata!

18,00 – 1,00 multimedijska instalacija „Svjetlost znanja“, Gordana & Zorislav Šojat

Nadahnuti uspjehom mladih robotičara, Gordana i Zorislav Šojat, svjetlostni umjetnici iz Zagreba, predstavljaju multimedijsku instalaciju “Svjetlost znanja”, želeći inspirativnom svjetlošću potaknuti još veći interes i duh istraživanja i inventivnosti, kako u mladih, tako i u svih dobnih skupina.

18,00 – 1,00 prezentacijaKelti i Rimljani na digitalnim fotografijama“, Srednja škola Jelkovec

Učenici novinarske grupe iz Srednje škole Jelkovec u listopadu 2018. godine posjetili su arheološki lokalitet Kuzelin za vrijeme održavanja Dana otvorenih vrata. Uz pomoć digitalnog fotoaparata i drona snimili su dojmljive fotografije i video te izradili prezentaciju o svom poučnom izletu.

20,30 – 23,00 radionica digitalnog komponiranja „Skladbom kroz vrijeme“, Haris Hadžagić

Tko ne bi htio putovati kroz vrijeme? Ako vam je to oduvijek bila želja, a glazba vam je najvažnija stvar u životu, nemojte propustiti našu Noć muzeja. Sviđa li vam se više prapovijest i rani dani čovječanstva, moćno i veličanstveno rimsko doba ili vas ipak najviše privlači misteriozni srednji vijek? Upoznajte glazbu prošlosti, skladanu u sadašnjosti. Pokušajte i vi stvoriti novu melodiju koja će oživiti muzejske predmete i zaigrati u našim srcima!

18,00 – 1,00 QR crtice izložbe „Kaptolska kurija u Sesvetama“

Izložbu koja je otvorena potkraj rujna Muzej Prigorja nadopunio je novim sadržajima. Ne zaboravite na obilazak Noći muzeja ponijeti mobitel – uz njegovu pomoć saznat ćete što je rimski car Maksimin Tračanin učinio za promet na području današnjih Sesveta, kakvu je dragocjenost Zagrebački kaptol čuvao iza sedam brava, kada je prva „zadimljena kočija bez konja“ prošla kroz Sesvete i mnoge druge zanimljivosti.