Moja himna – HVIDRA Sesvete

U povodu Dana branitelja Grada Zagreba (30. 05. 2011.) Knjižnica Sesvete i Udruga HVIDR-a Sesvete raspisale su NATJEČAJ za najbolji pjesnički rad na temu “Moja himna”.

Pjesme su mogle biti napisane na sva tri hrvatska narječja (čakavici, kajkavici i štokavici). U natječaju su mogli sudjelovati učenici osnovnih škola s područja grada Zagreba, pa je s tim u vezi poslano sto dvadeset pisanih poziva na adrese škola i isto toliko e-mailova.
Svaki pojedinačni rad morao je biti kompjutorski ispisan i umnožen u tri primjerka. Radove je bilo potrebno označiti ŠIFROM. Uz radove je treba priložiti i zatvorenu omotnicu u kojoj se nalazi ime i prezime autora, razred i škola koju učenik pohađa. Dvadeset najuspješnijih radova, koje je izabrao Stručni žiri (prof. Ivan Babić, dr. sc. Vlado Vladić i prof. Sonja Tomić), bili su javno izvedeni na završnim svečanostima 09. lipnja 2012. godine u gradskoj čitaonici Knjižnice Sesvete i u prostorijama udruge Hvidra Sesvete gdje su uručivane nagrade učenicima, te spomen zahvalnice sudionicima, voditeljima i školama.

Za najbolje radove po izboru Stručnog žirija organizator je osigurao vrijedne nagrade, među ostalim prijenosno računalo (dar ZU HVIDRa Zagreb), foto aparat, novčane nagrade, nagrade knjigama, loptama, prigodnim majicama sa logom Moja Himna itd.

Prvo mjesto osvojila je učenica 7. raz. razreda OŠ Luka, Lucija Pigl sa naslovom “U naručju zemlje koju volim” te osvojila prijenosno računalo. Drugo mjesto (foto aparat, knjiga) osvojio je učenik Filip Tolić 6. raz. OŠ Brestje a treće mjesto (novčana nagrada, knjiga)osvojila je Jana Jelčić 5. raz. OŠ Ante Kovačića.

Najbolje radove čitao je akademski glumac Zvonko Zečević. Na navedenom događaju sudjelovalo je36 osnovnih škola sa prijavljenih 260 radova. U nastavku je bilo druženje uz domjenak u prostorijama Hvidre Sesvete.

Priredio
Dinko Sučić, predsjednik HVIDR-a Sesvete