Marijan Šarić – gospodarstvenik, kolekcionar, donator

U srijedu 12.lipnja 2019. u 19 sati u Muzeju Prigorja u Sesvetama bit će otvorenje izložbe Marijan Šarić – gospodarstvenik, kolekcionar, donator.

Marijan Šarić cijenjeni gospodarstvenik izrazito humanističkog svjetonazora aktivno je sudjelovao u brojnim pothvatima za vrijeme Domovinskog rata i u poratnom razdoblju o čemu svjedoče brojne zahvalnice, plakete, nagrade i priznanja uglednih institucija i udruga, kao i visoka odličja Republike Hrvatske. Sudjelovao je u velikim humanitarnim akcijama od nacionalnog značaja u spašavanju i zbrinjavanju izbjeglica i prognanika, kao što je i većim osobnim financijskim sredstvima poticao pojedine projekte u cilju stvaranja Republike Hrvatske kao slobodne i demokratske države svih njezinih građana.

Ovom izložbom, fotografijama spomenika podignutih njegovim sredstvima i fotografijama događaja s pojedinih humanitarnih akcija iz Domovinskog rata, te drugom dokumentarnom građom zorno se prikazuje značajan prinos ovog uglednog humanista.

Kustos izložbe: Milan Bešlić

Izložba se može razgledati do 28. lipnja 2019.

Izložba je ostvarena uz financijsku potporu Grada Zagreba, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Kulturno informativnog centra Tomislavgrad i Europatrade d. o. o.