Literarni natječaj “Moja himna 3”

Poštovani učenici, učitelji, knjižničari, roditelji…, uz Dan sjećanja na Vukovar (18. studenog 2013.) Knjižnica Sesvete i Udruga HVIDRA-a Sesvete potaknuli su literarni natječaj za učenike osnovnih škola Grada Zagreba pod naslovom “Moja himna 3”. Natječaj je otvoren od 2. rujna do 25. listopada 2013. godine do kada se najkasnije radovi trebaju poslati na adresu:

Knjižnica Sesvete
(za literarni natječaj Moja himna 3)
Trg Dragutina Domjanića 6
10 360 SESVETE

Najuspješniji radovi, koje će izabrati Stručni žiri, bit će nagrađeni i pohvaljeni te javno izvedeni na našoj završnoj svečanosti, u subotu, 16. 11. 2013. (11,00 sati) u čitaonici Knižnice Sesvete, Trg D. Domjanića 6, 10360 Sesvete.

Informacije: Voditelj natječaja: Ivan Babić, prof.
tel. 01/2002-064;
e-mail: himnahimna@gmail.com

Veselimo se našoj (ponovnoj) suradnji!
Srdačan pozdrav!

Knjižnica Sesvete
Ivan Babić, prof.

Svrha literarnoga natječaja:
Ovaj literarni natječaj ima za svrhu potaknuti učenike na promišljanje, promicanje i njegovanje temeljnih vrjednota, tj. svega onoga što se himnama veliča: domovine, zavičaja, slobode, ljepote, ljubavi, herojstva ili najviših ljudskih krjeposti (poštenja, rada, istine, pravde, čovjekoljublja, domoljublja i sl.).
Mislimo da je ono što su hrvatski branitelji uspjeli obraniti u Domovinskom ratu temelj za sve naše dosege kojima danas stremimo kao ljudi, kao članovi ove naše društvene zajednice i kao građani našega glavnog grada i naše domovine Hrvatske, i da to zaslužuje najljepšu himnu.
Ovaj natječaj je prigoda i za tješnju suradnju braniteljskih udruga s kulturno-obrazovnim institucijama kao što su osnovne škole, knjižnice i sl. Raduje nas ta suradnja, raduje nas susret s vama i vašim učenicima, veselimo se susretu srca i lijepe riječi.
Završni susret bit će svečanost dodjele bogatih nagrada, pohvalnica i priznanja te prigoda za ugodno druženje uz govorenje i slušanje učeničkih radova.

Propozicije literarnoga natječaja “Moja himna 3”

 1. Svaka škola može poslati točno određen broj literarnih radova s obzirom na broj učenika:
  a. škole do 300 učenika – 10 radova
  b. škole od 300 do 750 učenika – 15 radova
  c. škole iznad 750 učenika – 20 radova
 2. Tekst himne može biti u stihovima ili u pjesničkoj prozi
 3. U natječaju ne sudjeluju učenici 1. i 2. razreda osnovne škole.
 4. Jedan te isti učenik može imati najviše dva rada.
 5. Radovi na zavičajnomu govoru trebaju imati objašnjenja zavičajnih riječi i izraza.
 6. Literarni učenički rad ne smije biti već objavljen niti istodobno poslan na neke druge natječaje.
 7. Jedan rad može imati najviše 60 redaka. Svi radovi trebaju biti napisani pismom Times New Roman, veličine 12 točaka, s proredom 1,5.
  Radovi se šalju u četiri nepotpisane preslike na kojima treba biti učenikova zaporka i razred. Uz izvorni tekst treba navesti cjelovite podatke (ime i prezime, naziv škole i potpunu adresu te podatke o voditelju: ime i prezime, broj mobitela i adresa e-pošte).
 8. Natječaj je otvoren od 2. rujna do 25. listopada 2013. godine, do kada se najkasnije radovi trebaju poslati na adresu:
  Knjižnica Sesvete
  (za literarni natječaj Moja himna 3)
  Trg Dragutina Domjanića 6
  10 360 SESVETE
 9. Ne će se razmatrati pošiljke koje se ne budu pridržavale propozicija.
 10. Najuspješniji radovi, koje će izabrati Stručni žiri, bit će nagrađeni i pohvaljeni te javno izvedeni na našoj završnoj svečanosti 16. 11. 2013.