Kulturni četvrtak: Bliski susreti pjesničke vrste

Na tribini Kulturnog četvrtka u Sesvetama – “Bliski susreti pjesničke vrste” predstavit ćemo književnika Tomislava Marijana Bilosnića i njegovu najnoviju knjigu pjesama – Afrika (uz obilježavanje 45. godišnjice umjetničkog djelovanja). Na tribini sudjeluju: Tomislav Marijan Bilosnić – autor, Davor Šalat – književni kritičar i Ivan Babić – voditelj tribine.

Tribina će biti održana u čitaonici Knjižnice Sesvete, u četvrtak, 23. 02. 2012. u 18,30 sati.

Tomislav Marijan Bilosnić, književnik, slikar, umjetnički fotograf, publicist i novinar autor je osamdesetak knjiga proze, poezije, kritika, feljtona i putopisa.
Autor je jednog od najraznolikijih poetskih opusa u suvremenoj hrvatskoj književnosti s više od dvadesetak pjesničkih zbiraka. Knjige ili stihovi su mu prevedeni na 15 svjetskih jezika. Autor je i pedesetak samostalnih izložaba slika i umjetničkih fotografija u zemlji i inozemstvu. Uređivao je i još uvijek je urednik više novina i časopisa. Dobitnik je više književnih nagrada, kako međunarodnik (Ilinden, Mainichi Haiku Japan) tako i domaćih (Tin Ujević, Dubravko Horvatić, Stjepan Kranjčić itd. Član je mnogih književnih društava u Hrvatskoj, BiH i Albaniji.