Izložba Gradovi – Transmisija

Multimedijalna izložba međunarodne suradnje Zagreb – Pariz
“GRADOVI – TRANSMISIJA”

„Gradovi – Transmisija“ šesta je multimedijalna izložba međunarodne suradnje s umjetnicima iz Pariza (2013. – 2018.) koja se ove godine održava na dvije lokacije: u Muzeju Prigorja u Sesvetama i u „Medijateci“ Francuskog instituta u Hrvatskoj, Zagreb.

Svoja djela izlažu umjetnici iz Zagreba i Pariza: Nina Iris Bešlić, Anthony Chatain, Marie Dekerle, Zvjezdana Jembrih, Renata Ladović Meštrović, Vesna Šantak i Erika Šmider.
Naglasak je projekta na komunikaciji, razmjeni informacija između gradova i mjesta, umjetnika i publike, propitivanju onoga što definira urbani puls grada iz prošlosti do sadašnjosti.
Zanimljivost izložbe „Gradovi – Transmisija“ je komunikacija/transmisija umjetnika i publike. U Muzeju Prigorja izložba se nalazi u Galeriji „Kurija“, ali i u vanjskom prostoru, u formi likovnih intervencija. Na taj način se urbani prostor prenamjenjuje u likovno/umjetnički prostor, te ističe važnost međusobnih utjecaja čovjeka i društva, komunikacije umjetnika i publike.

Raspored događanja:

  • Otvorenje izložbe u Muzeju Prigorja, srijeda, 12. rujna 2018. u 19.00 sati, Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 5
  • Konferencija za medije u Francuskom institutu u Hrvatskoj, četvrtak, 13. rujna 2018. u 12.00 sati, Zagreb, Preradovićeva 5
  • Otvorenje izložbe u Medijateci, Francuski institut u Hrvatskoj, ponedjeljak, 17. rujna 2018. u 19.00 sati, Zagreb, Preradovićeva 5

Izložba u Muzeju Prigorja otvorena je od 12. do 29. rujna 2018. godine, a financijskom ju je potporom omogućilo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Izložba u Medijateci Francuskog instituta u Hrvatskoj otvorena je od 17. do 28. rujna 2018. godine, a financijskom ju je potporom omogućio Francuski institut u Hrvatskoj.