Dramsko-pedagoška radionica “Drama u Sesvetama”

U petak 12. travnja u podne pozivamo Vas u Gimnaziju Sesvete (Bistrička 7, Sesvete) na predstavljanje “Drame u Sesvetama”.

Skupni je to naziv za dramsko-pedagoške radionice koje će se u toj gimnaziji održati isti dan od 14 sati. Radionice su namijenjene nastavnicima i voditeljima dramskog odgoja te učenicima.

Upravo je Gimnazija Sesvete prva srednja škola u Hrvatskoj s fakultativnom nastavom Dramskog odgoja. Njezinim se učenicima od prošle školske godine ocjena iz Dramskog odgoja upisuje u svjedodžbu.

Dramski odgoj, metode i tehnike dio su europske nastavne prakse, a u hrvatskoj nastavi rijetkost. Suvremena nastava od učenika zahtijeva aktivno sudjelovanje u nastavnom procesu, a takav način poučavanja mijenja ulogu kako učitelja, tako i učenika. Program Drama u Sesvetama pomiče granice učenja. Nastavnike i učenike potiče na zajedničko stvaranje likova, nov način obrade lektire te stjecanje znanja kroz igru i zabavu.

Više o vrijednostima takvog poučavanja reći će Vam:

  • Slavko Ivanković, ravnatelj Gimnazije Sesvete
  • Željka Župan Vuksan, profesorica hrvatskoga jezika i dramska pedagoginja, voditeljica projekta Drama u Sesvetama
  • Nikolina Marinić, profesorica savjetnica, dramska pedagoginja, članica Mentorskog tima za provedbu obrazovne reforme Škola za život
  • Maša Rimac Jurinović, dramska pedagoginja, asistentica na Katedri za jezik i književnost, scensku i medijsku kulturu Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • Iva Nemec, profesorica kroatiske i talijanistike, dramska pedagoginja
  • Marin Bukvić, kazališni, filmski i televizijski glumac te dramski i glumački pedagog

Program Drame u Sesvetama u 14 sati otvorit će dramska skupina Srednje škole Isidora Kršnjavoga iz Našica autorskim radom Tko priča moju priču s voditeljicom Leopoldinom Mijatović.