Dalibor Perković: Rakova djeca

Predstavljanje drugog SF romana Rakova djeca, našeg sugrađanina Dalibora Perkovića, biti će u Knjižnici Sesvete 05. prosinca 2019. godine s početkom u 19 sati.

SF roman Rakova djeca spada u žanr space opera. Radnju romana odlikuje svemirska jurnjava, zavjere i podzavjere, političke spletke, ali i radikalne ideološke rasprave među likovima, kao i autora s čitateljem, garnirano otvaranjem egzistencijalnih pitanja života, smrti, svrhe i postojanja.

Sam roman predstaviti će autor s moderatorom Ivanom Babićem.

Dalibor Perković rođen je u Malom Lošinju 1974. godine. Odrastao u Petrinji a studirao je na PMF-u u Zagrebu. Pripadnik je srednje generacije hrvatskih SF pisaca, nastale i izrasle tijekom ’90-tih godina prošlog stoljeća. Objavljivao je u sferakonskim zbirkama, časopisima Futura i Sirius B, ali i samostojnim izdanjima.

Prvu priču, Valberg, objavio je u zbirci hrvatskog SF-a Dnevnici entropije 1996 godine. Objavio je također jedan roman – “Sva krv čovječanstva” – za koji je dobio nagradu Sfera 2006. godine – i zbirku pripovjedaka u koju su uvrštene i dvije novele nagrađene s još dvije nagrade Sfera: “Banijska praskozorja” 2000. i “Preko rijeke” 2004. “Rakova djeca” mu je drugi roman.

Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.