Čitafora

Dipl. knjižničar Ivan Babić i tribina Kulturni četvrtak u Sesvetama 17. listopada 2013. pokrenuli su osnivanje male mreže čitateljskih klubova, koji se pod zajedničkim nazivom ČITAFORA održavaju u četiri knjižnice na području Sesveta: Knjižnici Sesvete, Knjižnici Jelkovec, Knjižnici Selčina i Knjižnici Dubec.

Svaka od navedenih knjižnica samostalno uređuje i provodi aktivnosti kluba i ima svojega voditelja.

U Savjetu kluba su: dipl. knjižničar Ivan Babić, dipl. knjižničarka Biserka Gašparac (voditeljica u Knjižnici Sesvete), dipl. knjižničarka Lorena Banić (voditeljica u Knjižnici Jelkovec), dipl. knjižničarka Dunja Lovrenčić Gašljević (voditeljica u Knjižnici Selčina), knjižničarka Danijela Petaros (voditeljica u Knjižnici Dubec), književnik i prevoditelj dr. sc. Vlado Vladić i književnik i novinar mr. sc. Mario Raguž.

Čitateljski klubovi su namijenjeni svim uzrastima, prema potrebi sredine u kojoj se pojedina knjižnica nalazi.

Djelatnost čitateljskih klubova će biti poticanje čitanja u najširem smislu, razmatranje sadržaja pročitanog te promišljanje o ulozi i mjestu knjige u društvu. Također će se pokušati primijeniti najnovije spoznaje s područja biblioterapije, tj. terapeutskog aspekta čitanja.

Cilj ove mreže čitateljskih klubova je još veće otvaranje naših knjižnica za suradnju i uključenje što većeg broja članova u njihov rad kao i davanje dodatnog poticaja za moguće volontiranje u svakodnevnim i drugim posebnim aktivnostima naših knjižnica.

Tendencija je da članovi naših klubova postepeno sami preuzmu vođenje aktivnosti prema svojim željama.

Pridružite nam se i na facebooku, postanite prijatelji mreže čitateljskih klubova ČITAFORA, pratite naše objave i događanja…