(Okej, formalno nije grad, ali je sigurno više grad od ostalih "četvrti")
Dakle, žena i ja smo u nedjelju zaključili da bismo mogli malo prošetati po suncu pa smo napravili krug po kvartu. Najprije smo otišli na referendum u OŠ Luka pa smo se onda zaputili do onog čudnog "sportskog objekta" između OŠ i SŠ. Mislim da ne treba objašnjavati kako smo se osjećali dok smo obilazili i prolazili preko i ispod objekta. Zna li itko što se događa s tim, zašto nitko ništa ne napravi, u čijem je to uopće vlasništvu, postoje li uopće priključci za vodu i struju ili je sve totalno propalo?
Nakon toga smo nastavili šetnju do i oko srednje škole. Dok smo obilazili oko sportske dvorane, čuli smo da se unutra nešto događa i najprije smo htjeli vidjeti ima li kakav plakat. Ništa. Ni isprintana ni rukom pisana obavijest, apsolutno ništa što bi ikome reklo što se unutra događa. Na kraju smo, prateći putogaze "ulaz za gledatelje" koji su nas prošetali oko pola dvorane, puni strepnje stupili na hrđavo metalno stepenište i ušli na tribine dok se na terenu događala utakmica između - po svemu sudeći - juniorki (ili kadetkinja? koji je formalni naziv za srednjoškolski uzrast) rukomentnih klubova "Orijent" iz Rijeke i... još jednog kluba kojemu nismo uspjeli otkriti ime. Na dresovima im nije pisalo ništa, nigdje u dvorani ništa nije bilo istaknuto, a nismo htjeli ispasti totalne budale pa da ispitujemo okolo roditelje. Možda je riječ o Sesvećankama ili nekim drugim lokalnim curama, ali zbunilo nas je to što su na semaforu Riječanke bile upisane kao "domaći".
Dakle, da ponovim, nigdje nikakve obavijesti, ni u dvorani, ni na dvorani, nigdje. Službeno, u dvorani se nije događalo ništa.
Što je, sve skupa, šteta, jer smo odgledali cijelu utakimcu (žena je igrala rukomet u osnovnoj školi pa je to bio dodatni element zanimljivosti), definitivno nije bilo dosadno, cure su dobro igrale (Riječanke su uvjerljivo pobijedile... koga?) i šteta je što se nigdje, osim povlačenjem za rukav, nije moglo doznati o čemu je tu riječ.
Pa mi je palo na pamet, koliko još objekata propada po Sesvetama (ima jedna kuća na glavnoj ulici, preko puta Reifeissena) i koliko se stvari događa a da nitko nema pojma o tome.
Evo, sad sam malo iskalio frustraciju, sad mogu nastaviti živjeti kao da se ništa nije dogodilo.