Autor Tema: Premlačivanje dječaka  (Posjeta: 1588 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mihaella

• Spavalica
  • *
Premlačivanje dječaka
« : Veljača 26, 2010, 20:42:45 »
Jučerašnje premlačivanje dječaka iz škole Luka Sesvete potaknulo me da otvorim tu temu ali i bezrezervna laž ravnateljice škole da nije upoznata sa mnogim premlačivanjima i problemima u toj školi.Škola je katastrofa,nastavnici i stručni tim inertni i nezainteresirani za probleme učenika.mnogo puta sam i sama kao majka djeteta odlazila kod pedagogice,razrednice,defektologice.Na sve imaju spreman odgovor "MI NE MOŽEMO NIŠTA".Sramota.
Moje misli su sada uz te nesretne roditelje i njihovo premlačeno dijete.Želim mu brzi oporavak.

Offline Davor

• Dobri duh Sesveta :-)
  • Sesvećanin u akciji
  • Spol: Muški
    • Sesvete-Online
Odg: Premlačivanje dječaka
« Odgovori #1 : Veljača 26, 2010, 20:50:28 »
Jučerašnje premlačivanje dječaka iz škole Luka Sesvete potaknulo me da otvorim tu temu ali i bezrezervna laž ravnateljice škole da nije upoznata sa mnogim premlačivanjima i problemima u toj školi.Škola je katastrofa,nastavnici i stručni tim inertni i nezainteresirani za probleme učenika.mnogo puta sam i sama kao majka djeteta odlazila kod pedagogice,razrednice,defektologice.Na sve imaju spreman odgovor "MI NE MOŽEMO NIŠTA".Sramota.
Moje misli su sada uz te nesretne roditelje i njihovo premlačeno dijete.Želim mu brzi oporavak. 

Strašno, tek sada čuo za to :(

Želim mu i ja brzi oporavak.

Offline Mihaella

• Spavalica
  • *
« Odgovori #2 : Veljača 26, 2010, 20:56:40 »
događaj nije vezan direktno za spomenutu školu ali me ljuti što se tim ljudima u školi nemože stati na kraj.Starije dijete mi je išlo u Badel.I tamo ima problema ali se tamo ljudi trude,reagiraju a u ovoj školi ništa.Otišla sam predagogici kada je jedan učenik nosio u školu nož i prijetio djecio.Pedagogica škole rekla mi je."MA TO JE PROBLEMATIČNA OBITELJ NEMOŽEMO NIŠTA"Sad mi je žao što nisam zvala novinare i danas nebi ravnateljica pričala da nema o ničemu jadna pojma.

Offline Davor

• Sesvećanin u akciji
    • Sesvete-Online
« Odgovori #3 : Veljača 26, 2010, 21:05:43 »
događaj nije vezan direktno za spomenutu školu ali me ljuti što se tim ljudima u školi nemože stati na kraj.Starije dijete mi je išlo u Badel.I tamo ima problema ali se tamo ljudi trude,reagiraju a u ovoj školi ništa.Otišla sam predagogici kada je jedan učenik nosio u školu nož i prijetio djecio.Pedagogica škole rekla mi je."MA TO JE PROBLEMATIČNA OBITELJ NEMOŽEMO NIŠTA"Sad mi je žao što nisam zvala novinare i danas nebi ravnateljica pričala da nema o ničemu jadna pojma.

Probajte se raspitat u policiji pa da vidite šta onda u takvim slučajevima. Najlakše se pravit da se ne vidi i onda bi kao sve trebalo biti u redu ali tako ne bi smjelo biti.

Offline Mihaella

• Spavalica
  • *
« Odgovori #4 : Veljača 26, 2010, 21:13:18 »
baš ću otići i raspitati se, ali ću i pisat u ministarstvo iako sam to već učinila pa ništa.Zvat ću i u agenciju za odgoj i obrazovanje.nebi smjelo na ovome ostati.moje dijete je isto tako u šoku i strahu svaki dan od problematičnih kojima nitko ne može stati na kraj.Taman posla.

Sesvete-Online.Info / Sesvete.Org

« Odgovori #4 : Veljača 26, 2010, 21:13:18 »

Offline Davor

• Sesvećanin u akciji
    • Sesvete-Online
« Odgovori #5 : Veljača 26, 2010, 21:32:09 »
Super. Kada se raspitate molio bih da odgovor postavite na forum, vjerojatno će biti zainteresiranih za odgovor.  :police:

Offline Mihaella

• Spavalica
  • *
« Odgovori #6 : Veljača 26, 2010, 21:38:00 »
javit ću se sa novim informacijama.

Offline Mihaella

• Spavalica
  • *
« Odgovori #7 : Veljača 27, 2010, 12:02:18 »
Ima li netko na forumu da ima djecu u školi Luka? Kakva su vaša iskustva?Javite se.

Offline Nina

• Sesvećanin se pokrenuo
  • **
  • Spol: Ženski
« Odgovori #8 : Veljača 27, 2010, 17:12:15 »
..ja sam zavrsila tu skolu prije 10 godina, i tada nije bilo normalno stanje, mogu misliti kakvo je sad..

..a ovo sto se dogodilo je prestrasno..nadam se da ce se sto prije oporaviti i da ce odgovorni snositi posljedice..

Offline Mihaella

• Spavalica
  • *
« Odgovori #9 : Veljača 27, 2010, 17:19:32 »
Fizički će se dijete oporaviti ali kako psihički?

Offline đi

• Sesvećanin u akciji
« Odgovori #10 : Ožujak 01, 2010, 01:02:52 »
stvarno jadan decko..uzas..

na 24sata pise:
"...Kako doznajemo, nitko od putnika nije reagirao. Nitko nije želio pomoći, nisu se htjeli miješati!? Rekli su kako su mislili da je 'njihov'. Ni vozač nije pomogao. Njega su 'uvjerili' da ozlijeđenog prijatelja vode u bolnicu...."
nevjerojatno mi je i to da, di god da šećem sesvetama, i u gluho doba noći na mjestima gdje ne ocekujes ni psa, uvijek nekog sretnes, nikad nisi sam ni 10etak minuta u komadu..pa me cudi kak se to sve prakticki desavalo predvecer od 18 - 22.15..pa da bas nitko nije vidio 3 na 1.....moralo je proc zapazeno..
čini se da immo poprilično jadno susjedstvo u Sesvetama..

dobar komentar skinut sa jutarnji.hr:

Sve će se opet razvodniti na relaciji policija - pravobranitelj - institucije i sl.
nasilinicima neće nitko ništa jer su (za sada) maloljetni itd. itd

prvo što treba učiniti je sljedeće
1) liječenje pretučenog dječaka će opteretiti zdravstvo. Zašto bih ja (obveznik uplate zdravstvenog doprinosa) to plaćao?
Taj trošak treba svaliti na roditelje nasilnih dječaka
2) Trošak aktivacije policije. Zašto bih ja (porezni obveznik) to plaćao
3) Sama naknada dječaku žrtvi za psihičku traumu, fizičku bol, i za slabiji rezultat u školi koji će vjerovatno postići zbog ove traume

Nakon toga roditeljima ostaje neograničena mogućnost da sa svojom uzgojenim nasilnicima ljudski razgoravaju ako im to čini zadovoljstvo

Protiv sam da se djeca kažnjavju fizički. Ali kad dovode u opasnost živote , zdravlje i imovinu drugih članova društva tada tu nema dileme.
Da je to moje djete učinilo mjesec dana ne bi moglo sjesti na guzicu.

Općenito , dosta mi je neodgovornog društva u kojem se sve može bez ikakvih sankcija

Offline La_LuNa

• moderatorica koja odgaja
  • Sesvećanin se pokrenuo
  • **
  • Spol: Ženski
  • ..teta u vuticu..
« Odgovori #11 : Ožujak 01, 2010, 14:38:32 »
..ja sam zavrsila tu skolu prije 10 godina, i tada nije bilo normalno stanje, mogu misliti kakvo je sad..

..a ovo sto se dogodilo je prestrasno..nadam se da ce se sto prije oporaviti i da ce odgovorni snositi posljedice..

moja sestra je '72. godiste, isla je u Badel, i vec tada je Luka skola slovila kao problematicna.

ja sam '83. godiste, i kao sto Nina kaze, vec tada je situacija bila alarmantna. isla sam u Badel, i sjecam se da su nam u visim razredima prebacivali problematicnu djecu iz Luke k nama. kao, Luka skola ih je izbacila..
iz moje generacije znam podosta vrsnjaka koji imaju policijske dosjee, znam i neke koji su zatvorsku kaznu odgulili.

u srednju skolu isla sam u Sesvetama i dosta puta prolazila i pored osnovne Luke skole. tako sam jednom imala prilike vidjeti djecaka kojemu po tjelesnoj gradji ne bih dala vise od 10 godina. no, malac je imao cik u zubima i dimio kao veliki.

price o tome kako Lucani stanu na onaj most preko Vugera sto vodi prema skoli i ne pustaju djecu da prodju dok im "ne plate" smo, vjerujem, svi barem jednom culi..

ne kazem da su druge osnovne skole cijepljene protiv raznoraznih djecjih gluposti, no zaista, nisam cula da o ikojoj drugoj skoli kolaju bas takve price, i u tolikom broju, I TO GENERACIJAMA!! zaista mi nije jasno kako vec jednom netko ne odreagira!! nepojmljivo mi je da vec godinama i godinama oko te skole traje jednoteista prica! pa zaboga, i ravnatelji, i pedagozi i ucitelji - hrpa njih se vec izmijenjala u citavom tom periodu, zar su bas svi bili toliko inertni, nemocni.. ne razumijem!
Two things are infinite: the universe and
human stupidity; and I'm not sure about the universe..
Albert Einstein

Offline Mihaella

• Spavalica
  • *
« Odgovori #12 : Ožujak 01, 2010, 20:14:44 »
a slušajte ovo-
dijete mi ide u 7 razred u Luku i kaže kako jedan dječak puši pod tehničkim u zadnjoj klupi.ja naravno ne vjerujem jer je to za mene nemoguće.nastavnik ga ostavlja na miru jer je problematičan i da bude mir neka radi šta hoće.nije prošlo dugo ja na roditeljskom pitam razrednicu dali je to istina i ona odgovara"Vjerujem da je jer mali je iz problematične obitelji".Ja kod pedagogice ona me gleda i kaže da ima puno posla i da ne može na sve misliti.
Trebalo je nazvat socijalnu službu,policiju,roditelje toga dječaka,ravnateljicu i pedagogicu pa neka ga vode nekud a ne da 25 ostalih učenika sjedi u razredu i to mora gledati.TKO ĆE NAŠU DJECU ZAŠTITITI? Isto tako profesorima nije lako to vjerujem ali nije istina da se ništa nemože.ako mu roditelji nemogu ništa neka idu u dom a dom neka plačaju roditelji koji jadni nemogu vlastitu djecu odgojit a ne mi koji se svakodnevno trudimo da nam djeca postanu danas sutra ljudi.

Offline ADRIJAN

• Spavalica
  • *
    • Pvc stolarija Final Forma
« Odgovori #13 : Lipanj 15, 2010, 22:40:28 »
Puno toga se danas tolerira u društvu i prihvaća kao normalno
Neki zbog straha od konfrontacije i čuvanja svojih interesa a neki zbog inertnosti
I onda im se na kraju to isto vrati jer netko kao i oni nije na vrijeme  reagirao :tickedoff:

Sesvete-Online.Info / Sesvete.Org

« Odgovori #13 : Lipanj 15, 2010, 22:40:28 »