Evo malo sam tražio,malo se raspitivao dok je ostatak ekipe spavao ili bio sa curom il sa dečkom..
Al evo neke konkretne i točne informacije o Sesvetama koje ste možda znali ili ne...
Sesvete zauzimaju 25% ukupne površine grada Zagreba i danas ima oko 80 tisuća stanovnika koji ce za 2 godine po procjenama doći do 100 tisuća stanovnika,što bi Sesvete kao grad učinilo 5.gradom u Hrvatskoj...
(ako se slučajno odvojimo)
Trenutačno u Sesvetama se najviše ulaže u dječje vrtiće,škole,igrališta,vodoopskrbu i odvodnju,plinofikaciju te ce doć na red i proširenje Slavonske avenije te produženje Vukovarske avenije...
Dvije nove škole su gotove-Sesvetska sela i Sopnica...
U novom stambenom naselju u Sesvetama koje se radi-biti ce nova škola,vrtić,ambulante i bazen..
U planu su još dva naselja u Sesvetama-kod stare ciglane u Sesvetskim selima i područje farme u Sesvetskom Kraljevcu...
Sam Sesvetski Kraljevec ima 15 tisuća stanovnika a nema vrtić...
Imam i točan podatak o tome koliko se sa područja Sesveta izdvaja za grad Zagreb,tj. ono što ode putem poreza i prireza-a to je 721 milijun kuna !!!!! a jako malo se od toga izdvaja za Sesvete,jako malo čini se...
Trenutačno prometni stručnjaci grada Zagreba temeljito istražuju o tramvajskoj liniji do Sesveta-znači jako moguće..
Tržnica u Sesvetema se neće proširivati,al će se uložit u nju još novaca da bi postala još funkcionalnija te bolje organizirati prostor tržnice..
Pastoralni centar-ukupna površina je 2350 metara kvadratnih,najvažniji dio je bogoslužna dvorana površine 1000 metara kvadratnih,sa 650 sjedećih i oko 500 stajaćih mjesta...a stara crkva danas služi za koncerte klasične glazbe..
I najbolje za kraj....
Grad zagreb će uložit 29 milijuna kuna za uređenje kino dvorane u Sesvetama,kad iduće godine bude bila spremna za upotrebu bit će to najmodernija multimedijalna dvorana u Zagrebu. U njoj će se osim filmova održavati i kazališne predstave pa čak i koncerti...
Ista dvorana će dobiti i skupocijeni glasovir Steinway and Sons koji je vrijedan milijun kuna,ako se pitate zašto tako skupo ? To je zato što se u Sesvetema održava međunarodno natjecanje pijanista..
U Sesvetama se nalazi i škola Zlatka Grgoševića koja je sa 400 učenika najveća osnovna škola u Hrvatskoj !!
U planu je i osnivanje i srednje glazbene škole,ali to će još malo pričekati..
Mislim da su ovo bile najiscrpnije informacije o Sesvetama na ovom forumu

Pozdrav Sesvečanima i onima koji se tako osjećaju jer čini se da ipak idemo prema naprijed,pomaci su mali ali ključni ka razvitku ovog dragulja istočnog Zagreba..(sad se osjećam ko Bandić

)
Nadam se da uživate čitati neke informacije koje možzda niste znali ili niste bili sigurni jesu točne..sad znate..